Ücretsiz bir web kontrol paneli olarak bilinen XO, %100 Türk yapımı bir web panelidir. Bu nedenle de xo panel kurulumu oldukça fazla araştırılan konulardandır.
Müşterilerinin tüm web hosting ihtiyaçlarını karşılayan ve sık bir şekilde güncellenmesi ile de çoğunlukla tercih edilen XO, şimdilik CentOS 6 işletim sistemi içerisinde çalışabilmektedir.
Bir XO panel kurulum aşaması için öncelikle gerekli olan iki önemli nokta bulunur.
Bunlar;
Sunucu kurulumu yapıldıktan sonra üzerine herhangi bir yükleme yapılmaması ve program ilave edilmemesi de önemli ayrıntılar arasında yer alır.
SSH'a root ile giriş sağladıktan hemen sonra kurucu scriptini sunucuya indirmek gerekir. Kurulum dosyasına yetki verilmesinin ardından XO kurulumu başlamış bulunur. Açılan kurulum ekranında “XO Panel Install” seçeneği seçilerek OK ile devam edilmesi tavsiye edilir.
Daha sonra emin olup olunmadığına karar verilme aşamasında ekran da ''YES'' ibaresi seçilerek onaylanır. Bu adımlardan sonra sistem kendisi için uygun olan ayarlamaları kendisi yaparak gerekli olan tüm programları yükleme aşamasına geçecektir.
Kurulumun devam ettiği sırada sunucu hostname bilgisi istenecektir. Sunucu adını yazarak onaylama yapılması bu noktada önem arz eder. Root kullanıcı şifresi girildikten hemen sonra sunucu yeniden başlatılacak ve açıldıktan sonra artık XO panel girişi bölümüne kullanıcı adı olarak ''Admin'' ve şifre olarak ise ''Setup'' yazmak yeterli olacaktır.
XO panel kurulumunun ardından ayarlamaların yapılması gerekir. Bu noktada giriş yapıldıktan hemen sonra EULA yani ''Okudum ve kabul ediyorum'' seçeneği seçilerek devam edilmelidir. Hemen ardından mail adresi ve sunucu IP adresi ve şifresinin değiştirilmesi için gerekli ekranla karşılaşılacaktır.
Sunucuda gösterilen ve istenilen IP adreslerini seçerek ayarlamak mümkündür. Şifre kısmında ise istenilen bir şifreyi koyabilmek için en iyi alternatifi seçebilmek gerekir. Kişiler ayarların tümünü tamamladıktan sonra ''Kaydet'' seçeneğini unutmamalı ve tüm ayarları kaydetmelidir.
Tüm kişisel bilgilerin doldurulmasının gerekli olduğu ekran geldikten sonra bilgiler eksiksiz olarak doldurulması ve kaydedilmelidir.
XO paneline girerken tekrar şifre ile giriş yapılması isteneceğinden koyulan şifrenin akılda kalıcı olması önemlidir.
Panele giriş yapıldıktan sonra sol tarafta yer alan ''Sistem Yönetimi'' ve ''Lisans Yönetimi'' seçenekleri ile ilerleyerek sistem içerisinde mevcut olarak bulunan lisans ve limitleri görebilir, seçilen bir lisansı alabilirsiniz. Domainler seçeneği seçilerek ilk web sitenize bir host seçebilir ve domain oluşturabilirsiniz.
Panel içerisinden tüm adımlar tamamlandıktan sonra şu işlemler yönetilebilir;
Hesapları gibi çok sayıda ihtiyaçları yönetebilmek olasıdır.
XO genellikle kolay bir kullanım sunan bir arayüze sahip panellerden birisidir. Böylelikle teknik bir bilgi ve araştırma yapmayan kişilerce de sıklıkla da kolaylıkla kullanılabilir. Düşük kaliteye sahip cihazlarda belirli sistemleri aktive ederek daha iyi bir kullanım sağlar. XO Panel kurulumunu indirmek için seçilen sitelere ve orijinalliğe önem vermek bu noktada oldukça dikkat edilmesi gereken durumlardan birisidir.
Dikkatli bir seçim gerektiren XO Panel, pek çok avantaj sağlasa da çok dikkatli ve özenli kullanılmalıdır. Hem güvenlik hem de etik konulara çok özen gösterilirse, bu tür uygulamalardan en iyi şekilde yararlanmak ve fayda sağlamak mümkündür. Güvenilir ve resmi kaynaklar bu aşamada kullanıcıların araştırması gereken noktalardandır.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.