Web hosting yönetimini kolaylaştırmak adına tasarlanmış olan popüler bir kontrol paneli olarak bilinen Plesk Panel, kullanıcı dostu arayüze sahip olması ile web sitesi sahiplerinin web sitesi yapılandırmalarını ve sunucu yönetimi işlemlerini teknik herhangi bir bilgiye ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirmelerine yardımcı olur. Kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılan konulardan birisi de plesk panel gmail ayarları olmaktadır.
Linux ve Windows sistemleri içerisinde doğrudan çalışan Plesk Panel, küçük işletmeler ve büyük veri merkezlerine değin pek çok alanda oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir. Web hosting yönetiminin daha kolay yapılması amacı ile kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen bu kontrol paneli, arayüzü sayesinde kullanım açısından idealdir.
Kullanıcılar arayüzü sayesinde Plesk Panel kullanımları sırasında karmaşık işlemlerin tümünü kolaylıkla gerçekleştirebilir. Veritabanı yönetimi, dosya yönetimi, e-posta ayarları ve web sitesi yönetimini birkaç tıklama ile yapmaya imkan sunan kontrol paneli, sezgisel bir arayüze sahiptir.
Web sitesinin oluşturulması ve yönetilmesi noktasında oldukça kapsamlı araçlar sunarken, kullanıcılar WordPress adı verilen popüler bir içerik yönetimine yardımcı olan sistemi kolaylıkla kurabilir, yönetebilir ve güncelleyebilir durumdadır. Web sitesi performanslarını iyileştirmek adına Plesk Panel'i içerisinde çeşitli optimizasyon araçları da barındırır.
Kullanıcıların kendi e-postalarını oluşturarak yönetmelerine fırsat tanıyan Plesk Panel otomatik yanıtlayıcı, spam filtreleme ve e-posta yönlendirme gibi özellikler sunarak oldukça kapsamlı bir e-posta yönetimi sunar.
Plesk Panel sisteminde Gmail üzerinden e- posta gönderebilmek adına bazı ayarlamaların yapılması gerekir. SMTP ayarlamalarının doğru yapılması neticesinde Gmail düzgün bir şekilde kontrol panelinde çalışır duruma gelir.
Plesk Panel'e giriş yapılmasının hemen ardından yönetici paneline erişim sağlamak Gmail ayarlarını tamamlamak için kullanıcılar tarafından gerçekleştirilmesi gereken ilk adımdır denilebilir.
Mail sekmesine tıklanarak ilgili olan alan adı için e-posta ayarlarını düzenlemek üzere ''E-Posta Ayarları'' veya ''Mail Settings'' seçeneği tıklanmalıdır.
Gmail hesabını SMTP sunucusu olarak ayarlayabilmek için takip edilmesi gereken adımlar şöyledir;
Gibi adımların tamamlanmasının ardından Gmail, Plesk Panel'i için hazır hale gelecektir.
Gmail hesabına giriş yapılması sonrasında güvenlik ayarları işlemlerine girilerek ''Daha Az Güvenli Uygulamalar'' adımı etkin hale getirilmelidir. Bu adımların ardından Plesk Panel içerisinden bir test e-postası gönderilmeli ve kullanıcılar tarafından ayarların doğru çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir.
Tüm bu adımlar Plesk Panel üzerinde Gmail kullanılarak e-posta gönderimi yapılmasına yardımcı olabilecek adımlardandır.
Teknik bir bilgiye ihtiyaç duyulmadan etkili bir şekilde web sitesi sunucu yönetimi sağlayan Plesk Panel, pek çok kullanım avantajına sahiptir.
Bu avantajlar şöyledir;
Teknik bir bilgi gerektirmeden kullanıcı dostu arayüzü sayesinde oldukça kolay bir kullanım sağlar.
Hem Linux hem de Windows sistemlerinde çalışabilme imkanı sunar.
Kapsamlı bir dokümantasyon ve geniş bir kullanıcı topluluğu sağlaması ile hızlı bir destek sunar.
Kolay bir yönetim aracı sunması ve otomatik görevleri sayesinde zamandan olabildiğince tasarruf sağlar.
Kontrol paneli olarak kullanım açısından kolay bir uygulama sağlayan Plesk Panel, dünya genelinde milyonlarca web sitesi tarafından tercih edilen bir panel olarak bilinir.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.