X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Kvm Nedir? Kvm Açılımı Nedir?

Kvm Nedir? Kvm Açılımı Nedir?

Günümüzde sıklıkla duyduğumuz Kvm açılımı Linux Çekirdek üzerinde işlem gören ve sanal makine oluşturup bunları yönetmeye fırsat tanıyan bir sanal teknolojidir. Özellikle güvenlik konusunda kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunan KVM, küçük veya büyük ölçekteki projeler fark etmeksizin tercih edilen bir yöntemdir.

Günümüzde halen daha sıklıkla kendisini değiştiren ve yenileyen KVM teknolojisi, özellikle iyi teknoloji alanında pek çok profesyonel kişinin kullandığı bir araç haline gelmiştir. Erişilebilir olması yönünden kullanıcılarına kolaylık sağlayan bu uygulama, yüksek maliyetlerden de kullanıcılarını koruyor.

KVM, Sanal makineleri gerçek bir donanım kullanıyormuş gibi çalıştırabilme yeteneğine sahip olduğundan dolayı sıklıkla tercih edilir. Özellikle sanal makinelerin performansını artıran ve kullanıcılarına daha verimli bir çalışma ortamı sunan bu uygulamanın popülerliği gittikçe artmakta. 2007 yılından bu tarafa linux sistemlerinde bulunan bu uygulama kendisine her gün yeni bir özellik katıyor.

Kvm Özellikleri ve Açılımı Nelerdir?

Kvm’nin Açılımına baktığımız zaman Kernel-based Virtual Machine tanımını görürüz. Bu tanım da bizlere çekirdek tabanlı sanal bir makine olduğu anlamını verir. Donanımların sanallaşmasını sağlamak amacıyla kullanılan bir üründür. Linux içerisinde birden fazla sanal makine oluşturmasının yanı sıra, işletim sistemi kurabilir ve bunları çalıştırabilir.

Her an güncellenen yeni teknolojilerle birlikte KVM de günümüzde farklı yeni özelliklere sahip oluyor. Özellikle teknolojik anlamda gelişen yeni durumlara karşı bir çözüm olarak KVM karşımıza çıkıyor.

Özellikle güvenlik ve depolama alanında bizlere sağladığı yeni fırsatlarla kullanıcılar açısından oldukça tercih edilebilir bir durumda. Sanal cihazları korumak ve güvenliklerini sağlamak amacıyla isminden sıkça söz ettiriyor. Bellek yönetiminde de Linux tarafından sağlanan bellek yönetimi özelliklerini kendisi sağlar.

Çeşitli sanal makineler ve bunların uygulamaları için çekirdek altyapısı sağlayan KVM, bir sanal makine olmasına rağmen yerel hıza yakın ölçüde çalışma sağlamasıyla bilinir.

Kvm Avantajları Nedir?

Özellikle yüksek performans hacmiyle birlikte, uygulamaları sorunsuz bir şekilde çalıştırmak ve yönetmek konusunda önemli rol oynar. Gelişime açık bir uygulama olması nedeniyle özellikle kurumsal uygulamalar için sağlam bir temel temin eder. Güvenlik açısından herhangi bir sorun çıkartmayan KVM, veri güvenliğini ve yönetimini destekler ve güvenlik sınırlarını ihlal eden herhangi bir veriye izin vermez.

Ücretsiz bir kaynak olduğundan dolayı işletmelerin herhangi bir ek ücret ödemeden kendilerinde bulundurabileceği bir üründür. Sanal makine barındırmak isteyen insanların ve özellikle küçük işletmeler tarafından sıkça tercih edilmesinin nedenlerinden biri de budur.

Çeşitli donanım kurulumları ile çalışır ve kullanıcıları için depolama, bellek, CPU desteğini sağlar. Bunun yanında sanal makineye bu kaynakları ihtiyacı ölçüsünde sağlar.

Kvm Nedir? Kvm Açılımı Nedir?

Kvm Hangi Alanlarda Kullanılır?

KVM, CPU tarafından sağlanan donanım desteği sayesinde pek çok alanda kendini gösterir.

Özellikle baktığımızda;

  • Birden fazla bilgisayar kullanılan sistemlerde bağlantı sağlamak,
  • Birden fazla kişi tarafından kullanılan bilgisayarların kontrolü,
  • Çoklu işletim sistemlerinin kontrolü,
  • Farklı bilgisayardaki görüntüleri kendi bilgisayarını alma,
  • CPU desteğine ihtiyaç duyulan alanlar,

Özellikle küçük veya büyük işletme fark etmeksizin herkesin bilgisayar üzerinden işlem yapmasını sağlayabilecek bu uygulama, ekip işiyle çalışılan ortamlarda kendisine yer edinir. Özellikle teknolojinin fazlasıyla kullanıldığı IT alanında büyük yer tutar.

Kvm Çalışma Şekli Nedir?

KVM kullanabilmek için linux gereklidir. Tasarımı nedeniyle sadece linux üzerinden çalışan bilmesi söz konusudur. KVM sayesinde işletim sistemleri üzerinden birden fazla sanal makine çalıştırılabilir.

KVM’nin kendisine ait bir çekirdeği bulunur ve yaptığı bütün işlemleri bu çekirdek üzerinden yapar. Kullanıcılar, sistemin kendilerine en uygun şekilde kişiselleştirilebilir ve o şekilde kullanabilir.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(62 defa görüntülendi. / 0 kişi faydalı buldu.)
Top