X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Hosting Hizmeti Nasıl Çalışır?

Hosting

Kişi veya kurumlara ait olan web sitelerine kesintisiz bir şekilde hizmet veren hosting hizmeti nasıl çalışır? Bu konuyu inceleyeceğiz. Web hosting hizmeti sayesinde siteye veri girişi yapılır. Domain tanımlaması yapılır.

Bunun sonucunda site yayınlanmaya hazır bir duruma gelir. Bu hizmetin bir diğer adı barındırma hizmetidir. Aldığınız hosting hizmeti ile sitenize ait olan dosyaları güvenli bir yerde saklayabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar günün her saatinde sitenize ulaşabilir.

Hosting Hizmetini Çalıştırma Adımları

Hosting hizmetini çalıştırmak için atılması gereken adımlar şunlardır;

  • Öncelikle bir domain satın almanız gerekiyor. Bu sitenizin adresidir. Sonrasında hosting sağlayıcı size bir sunucu verir. Bu sunucu ile web sitenizin dosyalarını barındırabilirsiniz.
  • Sitenizde bulunan dosyaları bu sunucuya yüklemeniz gerekiyor. Bunu ise genel olarak FTP veya hosting sağlayıcınızın sunmuş olduğu kontrol paneliyle yapabilirsiniz.
  • Domain adınızın hosting sunucunuza gitmesi için DNS ayarlarına ihtiyaç vardır. DNS domain adınızı İP adresine çevirir. Bunun sonucunda da kullanıcı doğru sunucuya ulaşmış olur.
  • Bütün bunlardan sonra siteniz internette yayınlanmaya başlar. Kullanıcılar tarayıcıya domain adınızı yazarak size ulaşabilirler.

Bu adımları takip ederek hostingi çalıştırabilirsiniz.

Hosting Nedir?

Hosting, bir sitede bulunan dosyanın, resimlerin, videoların ve diğer içeriklerin internette bulunan kullanıcılar tarafından bulunmasını sağlayan önemli bir hizmettir. Hosting sağlayıcıları, sitenizde bulunan dosyaları depolamak için bazı sunucular kullanır. Bu sunucuların her biri oldukça hızlı internet bağlantıları ve güvenlik önlemlerine sahiptir.

Hosting

Hosting Ne İçin Kullanılır?

Kısacası web sitenizi yayınlamak ve erişebilir bir duruma getirmek için hosting hizmetinden yararlanabilirsiniz. Diğer kullanıcıların sitenizi bulabilmesi için hosting hizmetine ihtiyacınız vardır.

Hosting hizmeti size çok fazla avantaj sağlar. Hosting hizmeti aldığınızda daha hızlı bir sayfaya sahip olursunuz. Sayfanıza herhangi bir saldırı olduğunda içeriklerinizi kaybetmezsiniz.

Neden Hosting Hizmeti Kullanmak Gerekir?

Sahip olduğu avantajlar ve kullanıcıya kazandırdıklarından dolayı çoğu web sitesi sahibi hosting kullanır.

Peki, neden hosting hizmetine gerek vardır? Bu sorunun cevabı ise şu şekildedir;

  • Hosting sağlayıcıları ile sitenizin güvenliğini sağlamış olursunuz. Bu sayede siteniz hacklenme gibi kötü olaylardan korunmuş olur. Üstelik hosting hizmeti sayesinde verilerinizi de kaybetmezsiniz.
  • Hızı yüksek olan sunucular, sitenizin daha hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlar. Bu ise kullanıcı deneyimine olumlu bir şekilde katkıda bulunur.
  • Hosting sağlayıcıların büyük bir çoğunluğu 7 gün 24 saat teknik destekte bulunur. Bu sayede gerçekleşme ihtimali olan sorunların önüne geçmiş olursunuz.
  • Düzenli bir şekilde yapılan yedekleme hizmeti veri kaybı yaşadığınız zaman sitenizin hızlı bir şekilde geri yüklenmesini sağlar.

Sahip olduğu bu özelliklerden dolayı hosting hizmeti almak gerekir.

Hosting Türleri Nelerdir?

Her ihtiyaç için farklı hosting türü vardır. Paylaşımlı hosting, VPS hosting, Dedicated Server, Bulut hosting gibi türler hosting türleridir. Sunucunun çok sayıda web sitesi tarafından paylaşıldığı uygun maliyete sahip olan bir çözüm olan hosting türü paylaşımlı hostingdir. Genelde küçük ve orta büyüklükteki siteler kullanır.

Sunucunun sanal olarak bölünüp bağımsız bir şekilde kiralandığı hizmet ise VPS, yani Virtual Private Serverdir. Bu hosting türü daha fazla kontrol ve performansa sahiptir.

Tüm sunucuyu tek bir müşterinin kullandığı hosting hizmeti ise Dedicated Server yani Adanmış sunucudur. Trafiği yüksek olan ve özel ihtiyaçlara sahip olan siteler tarafından kullanılır.

Sitenizde bulunan dosyaların çok sayıda sunucuda depolandığı ve bunun sonucunda yüksek performans ve esneklik sunan bir hizmettir. Gördüğünüz üzere hosting türleri ve kullanım alanları bu şekildedir.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(269 defa görüntülendi. / 0 kişi faydalı buldu.)
Top