Hestiacp kurulumu için sistem gereksinimleri ve işlem adımları hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Açık kaynak kodlu, kullanıcı dostu kontrol panelidir ve ubuntu işletim sistemlerine kurulum yapılabiliyor.
Kişisel ya da ticari projeler için kullanılan web sunucularının yönetimi için uygun olan kontrol panelidir ve kurulum işlem adımları kolaydır. Kullanıcıların, web sunucularını daha kolay işlem adımları ile yönetmesini sağlıyor.
Ücretsiz kontrol paneli hestiacp, açık kaynak kodludur ve web sunucularının daha kolay yönetilmesini sağlar.
Kurulum işlem adımları şöyledir;
Kullanıcı dostu ara yüzü ile kullanıcıların, sunucularına daha kolay yönetmelerini sağlıyor. Her kurulum aşamasında yapılması gerekenler ve komut dizinleri gösteriliyor.
Hestiacp’yi kurmak isteyenler, sunucularında kurulu bulunan işletim sistemi ve donanım özelliklerini kontrol etmelidir.
Kontrol panelinin kurulabilmesi için şu gereksinimlerin olması gerekiyor;
Bu özellikler, minimum olarak belirlenmiştir. Daha üstün donanım özelliklerine sahip sunuculara daha kolay kurulum yapılabilecektir.
Sistem gereksinimlerinin kontrolü ve ayarlanmasından sonra kurulum için sunucunun güncellenmesi ve kontrol paneli için istenen paketlerin yüklenmesi gerekiyor.
Bunun için şu komut dizinleri kullanılır;
Bu işlem adımları ile sunucu güncellenecek ve güncel paketler indirilerek yüklenmeye başlanacaktır.
Ücretsiz kontrol panel aracıdır ve kurulum betiği, “wget https://raw.githubusercontent.com/hestiacp/hestiacp/release/install/hts-install.sh sudo bash hst-install.sh” komutu kullanılır.
Kurulum dosyasını indirenler hemen çalıştırır ve kurulumu başlatır. Kurulum başlarken, hangi bileşenlerin kurulması gerektiğini belirlemek için dns sunucu, web sunucu, mail sunucu gibi kurulum seçeneklerinden birisi seçilir. Kurulum aşamasında, performans ve güvenlik için ek ayarlarda yapılabiliyor.
Kurulum işlem adımları ve kurulum tamamlandıktan sonra hestiacp’ye giriş yapılır ve temel ayarlar kontrol edilir.
Temel ayarlar arasında şunlar yer alır;
Bu işlemler ile temel ayarları yapanlar, web sunucu kontrol işlemlerini yapmaya, sunucularını, verilerini güncellemeye başlayabilecektir.
Hestiacp kontrol paneli kurulum aşamalarının tümünde dikkatle olmak ve tüm ayarları yapmak gerekiyor. Kurulumun tamamlanmasının hemen ardından yapılması gereken ayarlardan birisi de güvenlik ayarlarıdır.
Hestiacp kontrol paneli içinde yer alan firewall ayarları yapılandırılmalıdır. Güvenlik için lest’s encrypt ya da özel SSL sertifikaları yüklenmelidir. Güvenlik ayarları ile sunucunun verimli çalışması, tüm verilerin koruma altına alınması sağlanmış olacaktır.
Web sunucularında veri kaybını önlemek için düzenli olarak yedekleme işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için yedekleme ayarları yapılandırılmalı, otomatik ya da manuel olarak tüm veriler yedeklenmelidir. Otomatik yedekleme ayarları, verilerin belirli zaman aralıklarında otomatik olarak yedeklenmesini sağlar.
Yedekleme zaman aralığı, yapılacak olan yedekleme ayarları ile belirlenecektir. Manuel yedekleme ise kullanıcının, istediği zaman isteği verileri yedeklemesini sağlayacaktır. Açık kaynak kodlu kontrol paneli olduğu için hem ara yüzü hem de uygulama kurulum aşamaları çok kolaydır. İhtiyaç duyulan web uygulama araçlarının kolay kurulmasını sağlar.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.