Değişik erişim düzeylerinde yönetilebilen, grafiksel ara yüzü bulunan hosting kontrol paneline directadmin deniyor. Sunucu işlemlerini web tabanında kolayca yapmamızı sağlıyor. Hızı, ve kullanım kolaylığının yanı sıra ekonomik olması da panele popülerlik kazandıran özellikler arasında yer alıyor. Site verilerini otomatik kullanan panelin Linux tabanlı web siteleri aynı anda yönetmeyi hedeflediğini biliyoruz.
En göze çarpan özelliği ise çoklu erişim imkânını destekliyor olmasıdır. Satıcı, yönetici ve kullanıcı gibi aynı anda çok sayıda sistemi entegre edebiliyor. Böylece deneyimi olmayan kullanıcılar bile hosting işlemlerini rahatlıkla yapabiliyor. Hatta bilgisayar teknolojileri konusunda bilgisi olmayanlar da panelin desteği ile kolaylıkla tüm işlemlerin üstesinden geliyor.
Farklı panellere uyumlu olan DrectAdmin'in kaynak üzerinden yapılanması da değişiklik gösteriyor. Kullanım alanını büyütmek için MariaDB, Dovecot, ProFTPD, Apache, Snove Open LiteSpeed, Exim gibi yazılımlardan yararlanılıyor. Panelin çoklu müşteri kurulum seçeneği başta olmak üzere birçok işlevsel özelliğinin ön plana çıktığını belirtmek gerekiyor.
Başlıca özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:
Bütün bu özellikleri Windows işletim sitemi için tercih edilme nedenlerini oluşturuyor.
Yüksek hızda çalışıp sistem kaynaklarını en düşük seviyede kullanan sistem, kullanıcıya çok sayıda avantaj sağlar. Web mail tanımlamaları, filtre sistemleri ve otomatik yanıtlayıcılar e posta yönetiminizde ayrıcalık sunar.
Her hesaba ayrı ayrı düzenlenen dizin izinleri FTP Yönetimi ile sağlanır. İhtiyaç halinde mevcut DNS kaldırılabilir veya değiştirilebilir. Hızlı ve fonksiyonel bir dosya yöneticisi barındırır. Veri yedeklemesi ve geri yüklemesi mevcuttur. Dizin şifre koruması ile güvenlik sağlar. Geliştirilmiş araç kullanımına da olanak verir.
Kuruluma Default sunucuda panelin olup olmadığını kontrol etmekle başlanır. Eğer sunucu bu paneli barındırıyorsa kurulum dosyaları cihaza indirilir. Kurulum dosyasını çalıştırmak için komut verilir. Çalışma başladıktan sonra ID bilgileri sorulur.
Bu noktada kullanıcılar kendi bilgilerini girer. Bilgilerin doğrulanmasıyla Hostname tanımlanmış olur. Sonraki aşamada ise kullanıcının Ethernet IP adresi doğrulanır ve son olarak Apache/PHP yapılır.
Yeni bir web sitesi açmak için panelin işlevselliğinden yararlanabilirsiniz. DirectAdmin üzerinden sitenizi dilediğiniz gibi planlayıp yönetebilirsiniz.
Yeni site oluşturmak için izleyeceğiniz adımlar şu şekildedir:
Son adımda bir formla karşılaşırsınız. İstenen bilgileri doldurup Submşt deyin. Artık yeni sireniz açıldı 'Bilgilerim' bölümünden kullanıcı panelinize erişebilirsiniz.
Ücretsiz sürümü ile 6 gün boyunca paneli deneyimleyebilirsiniz. Satın almak isteyenler için 3 ayrı paket seçeneği bulunuyor. İlk seçenek kişiye özel bir pakettir ve otomatik güncelleme, fiyat artışları için koruma, yükseltme, topluluk temelli destek, otomatik kurulum, bulut sistemine dosya yüklenmesi, bir hesaba 10 alan tanımlaması gibi özellikler içeriyor.
Kişisel kullanıma uygun hazırlanan içerikten en az 12 aylık satın alınabiliyor. Diğer bir çeşit ise hafif paket olarak bilinir ve kişiye özel olana ilaveten 50 domain ve 10 hesap kullanımına izin veriyor.
Teknik destek sınırlaması yoktur ve genel olarak küçük işletmeler yararlanır. Son olarak standart paketi ele alalım. Kapsamı son derece geniş olduğunu ve diğer iki paketteki tüm imkanlarını barındırdığını söylemek yanlış olmaz. Bu içerikte sınırsız teknik destek, domain ve hesap açma imkânı bulunuyor.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.