Web hosting işlemlerini düzenleyen ve dosya yönetimlerini yapan cyberpanel aynı zamanda kullanmış olduğu Linux işletim sistemini kullanır. Cyberpanel'in güvenirliği Linux işletim sayesinde oldukça fazladır ve bu güvenlik sayesinde kullanıcıların sistemi kullanması kolaylaşır.
Panelin kullanım alanları çok fazladır ve bu kullanım alanları hem bireysel kullanıcılar hem web geliştirici kişiler için hem de diğer işletim sistemleri için de uygundur. Bu kullanım alanları arasında e-postanın oluşturulması ve yönetilmesi, alan adının yönetimi, verilerin yedeklenmesi, veri tabanı güvenliği ve web sitelerinin dosya yönetimleri gösterilir. Web sitesini geliştirmek isteyen kişiler kendilerine uygun kontrol paneli sistemini seçebilirler.
Cyberpanel pek çok işletim sistemi üzerinde çalışır ve kullanmış olduğu en önemli işletim sistemi Linux işletim sistemidir. Kullanılan işletim sistemleri arasında Alma Linux, Rocky Linux, Centos, Cloudlinux ve Red Hat Enterprise Linux bulunur. Aynı zamanda Linux işletim sistemlerinin topluluğu olarak gösterilen bu alanlar web barındırma ve topluluk için kullanılan yönetimlerdir.
Cyberpanel'in kurulumu ya da yapılandırılması kullanıcılara göre değişkenlik gösterir. Ayrıca panelin kurulumu ve yapılan ayarlamaları yapılan kontrol ve düzenleme işlemlerinin kolaylığını sağlar. Panelin kurulumu sayesinde sistem ayarlarının hangi şekilde görüneceği de belirlenir. Doğru şekilde yapılan yapılandırma, kurulum ve ayarlamalar sayesinde sistem hem hızlı hem de sorunsuz bir şekilde çalışır.
Cyberpanel bünyesinde bulunan ayarlar sistemin aynı şekilde çalışmasını sağlayacak düzen içerisinde kurulmuştur. Monoton şekilde kurulumu ve ayarlaması yapılan sistemi kişilerin kendilerine göre özelleştirmesi verimliliği artırır.
Bulunan panelin ayarların yapılandırılması için gerekenler:
Yapılan bu yapılandırma sayesinde sistem kullanıcılar için daha verimli hale gelir ve aynı zamanda kullanıcıların deneyimlerinin artmasını sağlar.
Ayarların belirlenmesinde ilk olarak yapılması gereken işlem varsayılan ayarları saptamaktır ve saptanılan ayarlar sonrasında kullanıcıların yapmak istediği değişikliklere karar vermesi gerekir. Değişiklik yapılacak ayarlar içerisinde ise tema renkleri, widgetler ve menü düzeni bulunur. Gerekli ayarlamaları ve düzenlemeleri yapmak isteyen kullanıcıların öncelikli olarak ihtiyaç duydukları araçları belirleyerek ayarların optimizasyonunu da belirlemeleri gerekir.
Arayüz ayarları ve tasarımları kullanıcıların deneyimleri doğrultusunda ayarlanıyor. Arayüz ayarlarının görünüm ve tema ayarlarının yapılması arayüzün hem daha işlevsel hem de daha estetik durmasını sağlıyor. Arayüzde bulunan ayarlar ise genelde renk seçimi, renk şemalarının oluşturulması, yazı tipi ve boyutlarıdır.
Araç çubukları ayarları ise kullanıcıların daha kolay kullanım sağlaması için hzılı bilgi sunulan ayarlar sistemi olarak kurulmuştur. Araç çubuklarının hem hızlı hem de kolay şekilde kurulumu ve kullanıcılara sunumu kullanıcıların araç çubukları üzerindeki deneyimini artırır ve geliştirir.
Araç çubuklarının yapılandırılmasında kullanıcıların daha çok kullanacağı widgetleri ve araçları belirlemesi işlevselliği artırarak kullanımı kolaylaştırır ve doğru ayarlamalar için önemli yer tutar.
Cyberpanel'in erişilebilir olması tüm kullanıcılar için kolay kullanılmasını sağlar. Bu ayarlar içerisinde okuyucu desteği, klavye ayarları ve yüksek kontrast ayarları bulunur. Bu erişilebilirlik ayarları sayesinde kullanıcılar sistemlerindeki bu ayarlamaları yapabilirler. Panelin gizlilik ve güvenlik ayarları sunucunun özelliklerine göre değişim gösterir.
Bu değişimden dolayı ayarlar hem gözden geçirilmeli hem de yeniden yapılandırılmalıdır. Bu ayarlamalar sayesinde yetkisiz erişimler önlenerek veri bilgileri de korunmuş olur. Güvenliği daha fazla artırmak için ise iki adımlı doğrulama yapılabilir ve çözülmesi zor şifreler belirlenebilir.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.