Veri güvenliğine özen gösteren web siteleri, hosting tercihinde bulunmadan önce CloudLinux nedir? Konulu araştırmalar yaparak, kaynaklarını güvenli alanlarda kullanabilirler. 2009 yılından beri hosting hizmeti veren firmaların ürün kataloğunda yer almaya başlayan CloudLinux, farklı işletim sistemleriyle uyumlu çalışabilir, lisans maliyet açısından birçok avantaj sağlayabilir.
Paylaşımlı sunucularda, hosting firmasının hizmetleri arasında yer alan sunucularda çok sayıda site barındırılır. Bu gibi durumlarda aynı sunucu üzerinde bir sitede yaşanan bazı sorunlar, diğer siteleri de etkiler. Bu gibi sorunlar teknik sorunlar olabileceği gibi, güncellemeler veya ddos gibi saldırılarda olabilir. Bu hem veri güvenliğinde bazı sorunlara neden olurken, site erişim hızını da olumsuz yönde etkiler.
Tam da bu gibi sorunlar için üretilen CloudLinux tabanlı sunucular, bir sitede yaşanan herhangi bir sorunun diğer sitelere dağılımını engeller. Sunucu kaynaklarını çekirdek düzeyinde optimize ederek, performansın kullanıcılar arasında sağlıklı bir şekilde paylaşılması sağlar.
Linux işletim sistemi üzerine inşa edilen CloudLinux, kaynakların verimli kullanılabilmesi için, etkin ve pratik çözümler geliştirdi. Bunlardan LVE ve MySQL yöneticisi iki başarılı çözüm olarak gösterilir. Böylece tek bir sitenin sunucudaki tüm bellek, CPU ve IO kaynaklarını tüketmesi önlendi.
Ana bilgisayarların bireysel kaynak sınırları izin vererek verimliliğin artırılmasını amaçlayan CloudLinux, sunucu kararlılığını da büyük ölçüde sağlamış oldu. Kullanıcının kendi kaynak sınırları üzerinde, kaynak kullanma imkanını kaybettiği bu işletim sistemi, veri güvenliği açısından HardenedPHP, CageFS, SecureLinks özelliklerini devreye soktu.
CloudLinux’un karlılık artışını olanaklı hale getirmek için, PHP, Ruby, Python gibi kaynak kullanımlarına imkan sağladı. Mod_Lsapi, PHP X-Ray, CloudLinux’un merkezi izleme ve performans özelliklerini artırıcı araçları arasına yer alır.
Başlı başına bir işletim sistemi olmasına rağmen, hosting paketlerinin geliştirilmesi için üretilen CloudLinux, bu işletim sistemini kullanan bir ürün aldığınızda özellileri ile birlikte gelir.
Özellikleri ise;
Şeklinde sıralanabilir. OpenVZ kaynak çekirdeğini ve RPM paketlerini kullanan CloudLinux, bu sayede sunucunun performans kararlılığını korur. PHP’nin tüm sürümlerini destekleyen sistem, 100’den fazla PHP uzantısından seçim yapılmasına olanak sağlar. CloudLinux aynı zamanda Python sürümü seçimini ve ek modüller yüklenmesine de olanak sağlar. Böylelikle her kullanıcı kendine uygun uygulamaları yükleme kullanma imkanına sahip olur.
CloudLinux işletim sisteminin avantajlarını kullanmak isteyen kullanıcılar, sunucunun resmi web sitesinden kurulum gerçekleştirebilir ve lisans sağlama aşamasında ödeme yapabilirler. Ancak web hosting ürün paketleri arasında tercih yaparken, CloudLinux işletim sistemli sunucu kiralandığı zaman, bunun için ayrıca bir ücret talep edilmez.
Bu sistemin birçok işletim sistemi ile uyumlu çalışması nedeniyle, web sunucusunun işletim sisteminin farklı olması bir sorun oluşturmaz. Igor Seletskiy tarafından geliştirilen bu işletim sistemi sayesinde, sitenizin güvenliği ve performansı her zaman arzu edilen düzeyde olur.
Hosting hizmetleri alanında oldukça popüler olan CloudLinux işletim sistemi, web sunucularına sunduğu avantajlar kadar, hosting firmalarına da birçok avantaj sağlar. Her kullanıcıyı birbirinden izole etme imkanı veren bu sistem, her kullanıcının kedisi için ayrılan özel alanı kullanmasına imkan verir.
Bu da kaynakların daha verimli kullanmasına, müşteri verilerini korumayı amaçlayan hosting firmasının da güvelik gereksinimlerine katkı sağlar. Paylaşımlı hosting ve VPS hosting hizmetlerinde kullanılabilen bu sistem, sunucu stabilizasyonunu da önemli ölçüde arttırır.
LoudLinux bir işletim sistemidir ve diğer işletim sistemleri gibi lisans kodu ile birlikte aktivasyon sağlanabilir. CloudLinux Network üzerinden işletim sistemini indirebileceğiniz gibi, cPanel üzerinden de lisans talebinde bulunabilirsiniz. Kullanıcı ödemesi sonarsında e-posta üzerinden kullanıcıya özel atanan lisans kodu, kurulumun gerçekleşeceği cihaza özel olarak tanımlanır. Bu sayede izinsiz girişlerde önlenir.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.