X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Cloud Hosting Hangi Tür Web Siteleri İçin Uygundur?

Kamu ve özel sektörde bulunan işletmelerin bilgi işlem, veri depolama ve CRM uygulamaları için ihtiyaç duyduğu, cloud hosting hangi tür web siteleri için uygundur? sorusunu yanıtlayalım.

Cloud Hosting Nedir?

Cloud server, bulut barındırma, bulut hosting ve bulut sunucu gibi terimler genellikle cloud hosting için kullanılır. Bu noktada anlatılmak istenen bulut bilgi işlem sistemi sayesinde tüm web sitesi ve uygulamalara kolaylıkla erişilebilir olmasıdır.

Ancak hosting sağlayıcılarının isimleri bulundukları ülkelere göre değişiklik gösterir. Cloud hosting diğer hosting sistemleri gibi tek bir fiziksel sunucu kullanmak yerine bulut sunucularına bağlı ağları kullanır. Bu ağ içerisinde çeşitli uygulama ve web siteleri bulunur.

Hangi Tür Web Siteleri Cloud Hosting Kullanır?

İşletmeler, bilgi işlem verilerini bulut sistemine özel çözümler oluşturarak, BT taleplerine uygun şekilde bulut sistemini geliştirebilirler.

Yönetim sistemi ve firma içindeki çeşitli uygulamaların ortak kullanımı için bulut sunucu kullanırlar. Bulut sistemi küçük ölçekli işletmeler ve büyük firmalar dahil tüm kuruluşların yararlanabileceği avantajlarla dolu esneklikler sunar.

Cloud hosting web uygulamaları dışında, büyük veri analizi, test ve geliştirme hizmetleri, veri kurtarma ve yedekleme, veri depolama, e-posta hizmetleri, dosyaların senkronizasyonu ve paylaşımı için tercih edilir. Pilot projeler de dahil olmak üzere yeni uygulamaların test ve pazarlamasının hızlı ve sistemli olarak kolaylaşmasını sağlar.

Bulut Sunucu Hizmetinin Avantajları

Barındırma hizmetini bulut sistemini kullanarak sağlayan işletmelerinin artmasındaki en büyük faktörler cloud hosting'in verimlilik ve dijital rekabet alanına etkisinden kaynaklanır.

Cloud hosting'in sunduğu avantajları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Bulut ağında kaynaklar, kullanıcının ihtiyaçlarına göre hızla şekillenerek esneklik alanında kolaylık sağlar.
  • Cloud hosting birden fazla sunucu ile çalıştığından dolayı, teknik bir sorun olduğunda ağda bulunan yedek kopyalara ulaşarak sorunu otomatik olarak çözer ve üst düzeyde güvenilirlik sağlar.
  • Sunucu kaynaklarının işletmenin büyümesine paralel olarak, bant genişliği, veri depolama, işlem gücü gibi konularda ölçeklenebilir şekilde revize edilmesine katkıda bulunur.
  • Bilgi işlem, ağ ve veri tabanındaki trafik akışını dengeleyerek sunucunun performansına katkı sağlar.
  • Sunucu alt yapı maliyetlerini sağlayabilmesi açısından zaman ve tasarruf yapmaya olanak tanır.

Özellikle dalgalı trafiğe sahip ve kullanıcı tabanı sürekli büyüyen web siteleri tarafından tercih edilir.

Cloud Hosting

Cloud Hosting Dezavantajları

Cloud hosting, barındırma sağlayıcısı tarafından sunulanlar dışında, firmalara kendi güvenlik duvarını yapılandırma, ağ mimarisini değiştirerek sistem dengeleme gibi hizmetler sunar. Ancak bu işlemler geniş bir ağ üzerinde çalıştığından, hosting sağlayıcı firma, sistemin verimli şekilde işlemesi nedeniyle denetimde sınırlama yapabilir.

Cloud hosting diğer barındırma türlerine göre daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu nedenle firmaların daha fazla teknik bilgiye sahip olması gerekebilir. Birden fazla sunucuyla irtibat halinde olmak, işletme içi güvenliği zorlaştırabildiği gibi kötü amaçlı saldırıların hedefi haline getirebilir. Donanım kaynaklarının güvenliği, uluslararası mevzuata uygun şekilde sağlanır.

Gelecekte Cloud Hosting

İşletmelerin çalışma süresi (UPTIME) ve güvenilirlik konularında rakipsiz olmalarını sağlayan cloud hosting, hızlı büyüme trendlerinden biri olarak görülüyor. Bu nedenle şirketlerin itibar gücü ve kârlılığı noktasında önemli etkilere sahiptir.

Verilerini klasik olarak yerel ve bulut sisteminde blok halinde tutmayı tercih eden firmalar mevcut olsa da, zaman, maliyet ve altyapı hesaplanarak, yapay zeka gibi teknolojiler nedeniyle bu seçimler birer istisna olarak öngörülür.

Verilerinin bir kısmını yerel olarak, bir kısmını da bulutta tutmayı tercih ederek hibrit çözümleri seçenler mutlaka olacaktır. Ancak önümüzdeki on yılda şirket içi BT altyapısının maliyet ve dezavantajları nedeniyle çoğu şirket açısından istisna haline gelmesi bekleniyor.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(232 defa görüntülendi. / 0 kişi faydalı buldu.)
Top