X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Azure Nedir? Ne İşe Yarar?

Azure Nedir?

Sanal sunucu tercihinde bulunmadan önce, Azure nedir? Ne işe yarar? Konulu araştırma yapılması faydalı olacaktır. Ünlü yazılım firması Microsoft’un genel bulut platformu olan Azure, alt yapı olarak Paas ve LaaS yapısını kullanır. Veritabanı hizmet özellikleri açısından geniş ürün yelpazesine sahiptir.

Müşteri sorunlarına çözüm oluşturmak ve geleceği şekillendirmek için yen çözüm yollarını hataya geçiren Microsoft, Azure bulut platformunda 200’den fazla ürün ve bulut hizmetleri barındırır. İşletmelerin hedeflerine ulaşmalarını ve zorlukları başarılı bir şeklide atlatabilmelerini amacıyla geliştirilmiş olan Azure, Microsoft güvenlik şemsiyesi altında hizmet veren bir bulut bilişim hizmetidir.

Esnek yapıya sahip BT çözümlü küresel bir ağ üzerinden hizmet sağlayan bu sunucu, kullanıcılara uygulamalar oluşturma, dağıtma ve yönetme özgürlüğü sağlar. Azure bulut platformu ile pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft, genişlemeye amaçlayan birçok sektöre de birçok avantaj sağlar.

Azure Güvenli Mi?

Birçok güvenli uygulamaları ile bilinen Microsoft, Azure sanal platform ürünleri içinde gerekli güvenlik önlemleri oluşturmuştur. Azure sana platform ürünlerinden faydalanan kullanıcılar, Azure platformu tarafından sağlanan çok katmanlı güvenlik sisteminden faydalanırlar.

Son teknoloji güvenlik olanaklarına sahip olan platform, DDoS gibi tehditlere karşı ek güvenlik tedbirleri oluşturur. Müşteri varlıkları ve verilerinin güvende olması için, platform 3.500’den fazla küresel siber güvenlik uzmanları ile birlikte çalışır.

Azure bulut sistemi ile;

  • Kimlik yönetimi ve erişim denetimi güvenliğini,
  • Ağınızın güvenliğini,
  • Verilerinizi güvenliğini,
  • Merkezi görünüm elde etme ve saldırıları önleme gereksinimlerinizi,
  • Anahtar, gizli diziler ve sertifika yönetimine ilişkin güvenlik önlemlerini,

Türünden güvenlik önlemlerini geliştirebilirsiniz. Microsoft veri bilimcileri, davranış analizleri, makine öğrenimi, uygulama tabanlı yapay zekayı kullanarak güvenlik gereksinimlerine karşılar. Bu sayede Azure platformunda yer alan ürünlere ek olarak, müşterilere bilgi aktarımı sağlanarak tehditlere daha hızlı önlemler geliştirilir.

Azure Nedir?

Azure İle İş Akışını Otomatikleştirme

Azure güvenli bulut sistemlerini kullandığınızda, GitHub deponuzdaki kodu Azure’de oluşturabilir, test edebilir ve global olarak güvenli bir şeklide hızlı dağıtabilirsiniz. Platformun sürekli tümleştirme ve süreli dağıtım araçlarını kullanarak, yayın işlem hattını otomatik hale getirip iş verimliliği sağlayabilirsiniz.

Azure App Servise’deki web siteleri, Azure SQL Veritabanı üzerindeki ilişkisel veriler, Azure Kubernetes Service’deki kapsamlı uygulamalar, Azure için GitHub Actions üzerinden iş akışını otomatikleştirme olanağı bulur.

Azure’de Mimari Çözümler

Azure bulut teknolojisini kullanarak, Kubernetes ile kapsayıcılı uygulamaların yönetimini otomatikleştirebilir, dağıtımını ve ölçeklendirilmesini gerçekleştirebilirsiniz. Birçok veritabanı yönetimine uyumlu olan Azure, hem geleneksel, hem de ilişkisel veritabanı yöntemim sistemlerini ve büyük veri çözümlerini keşfetmenize olanak sağlar. Azure DevOps uygulaması ile son kullanıcıları daima etkileyebilir, herhangi bir uygulamayı şirket içinde veya bulutta derleyebilir, test edebilir ve dağıtabilirsiniz.

Azure İle Tasarruf Sağlayın

Azure’de Windows Server e SQL Server çalışmalarınızı gerçekleştirirken, aynı zamanda tasarrufta sağlayabilirsiniz. Azure ve AWS fiyatları karşılaştırıldığında, Azure’nin 5 kat daha avantajlı olduğu görülebilir.

Windows Server ve SQL Server çekirdek lisanslarınızı, Microsoft’un yazılım güvencesi veya bir abonelik ile Azure bulut sisteminde kullanarak maliyetleri azaltabilirsiniz. Microsoft Azure aynı zamanda şirketlerin dijital dönüşüm girişimlerini hızlandırmaya yönelik çözüm odaklı, kapsamlı paketler sunar.

Azure’nin Sağladığı Avantajlar

Birçok avantajlı ürünler sunan Microsoft, Azure sunucu platformuyla da birçok avantajlar sağlar. Platformun kullandıkça ödeme modeli, maliyet verimliliği açısından önemli avantajlar sunar. Daha fazla kaynağa ihtiyaç duyulduğunda da, Azure yüksek hacimli işlemler için ek donanımlar sağlar.

Azure’de 20 dakika gibi bir sürede, tam donanımlı ve yapılandırılmış bir sunucu edinebilirsiniz. Azure 99 yıllık saklama süresi ile birçok bulut bilgi işlem platformlarından daha avantajlıdır. Tüm felaket senaryolarına hazırlıklı olan Azure, veri kaybı ve hizmet kesintisi gibi olası durumlarda, BT çözümlemeleri dahilinde %66 hızlı kurtarma olanağı sunar.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(274 defa görüntülendi. / 0 kişi faydalı buldu.)
Top