Bu yazıda sizlere uzman verilerine dayanarak vps hosting - paylaşımlı hosting hangisi kimler içindir konusunda bilgi vereceğiz. Hemen baştan net bir biçimde ifade etmek gerekir ki hosting kavramı kendi içinde başlı başına ayrı bir uzmanlık alanıdır. Kimi zaman kavramlar birbirine karışabilir ama gereksinim duyulduğu zaman doğru bilgiye erişmek ve ona göre karar vermek önem arz eder.
İşin en temelinden başlayarak hosting nedir sorusunun yanıtını doğru bir biçimde vermek gerekir zira her şey buradan başlar. Hosting İngilizce bir sözcüktür. Tam Türkçe karşılığı barındırma alanı ya da web barındırma alanı biçimindedir.
Kavramı biraz daha açmak gerekir ise bir internet sitesinin yayınlanması için ihtiyaç duyulan sanal araziye hosting adı veriliyor. Hosting hizmeti alınarak mevcut orada bulunan internet sitesini veri girişi sağlanıp akabinde domain tanımlamaları rahatlıkla yapılabilir.
Aksi halde işlem yapılabilmesi mümkün değildir. Hostingler de kendi içinde çeşitlenir. Vps hosting ve paylaşımlı hosting de bunlar arasındadır.
VPS Hosting kavramında Vps harfleri İngilizce olarak Virtual Private Server kelimelerinin bir araya gelmesinden ortaya çıkar. İşte tam da buradan yola çıkarak vps hosting için şöyle bir açıklama yapılabilir.
Fiziksel türden bir sunucunun sanallaştırma teknolojisi ile birden çok bağımsız sunucuya bölünmesi manasına gelir. Her bir sanal sunucu yani VPS kendine ayrılmış olan RAM, CPU ve depolama kaynaklarına sahiptir.
Şimdi de paylaşımlı hosting nedir onu açıklayalım. Aslında kavram kendisini az çok belli ediyor. Bir web sunucusunun hali hazırda olan kaynaklarını yani RAM, CPU, disk alanı vb. birden fazla site ile ortak olarak kullandığı bir barındırma çeşididir. Hosting sağlayıcısı olan kuruluş, bu sunucu üstündeki bütün hesaplar arasında kaynak paylaşımını gerçekleştirir.
Vps hosting ile paylaşımlı hosting arasındaki başlıca olan farklar aşağıda yazılı olduğu gibidir:
Kısaca her iki hosting türü için temel farklar bu biçimde özetlenebilir.
Eğer kendinize dair bir bloğunuz varsa, çok büyük kapasiteli işler yapmıyorsanız, adım adım ilerlemek istiyorsanız, yolun başında iseniz o zaman paylaşımlı hosting sizin için idealdir.
Lakin eğer e-ticaret yapıyorsanız, orta ölçekli projeleriniz varsa, kurumsal bir siteniz varsa, dahası sitenizin trafiği yoğun olsun istiyorsanız o zaman sizin için en doğru seçim elbette vps hosting olacaktır. Bu noktada da işin finansal yönünü düşünmemek gerekir.
Karar verirken aşağıda yer alan hususlara dikkat etmek gerekir;
Kısaca karar parametreleri de bunlardır. Tüm bu kriterler doğrultusunda firmamızdan güvenle size en uygun hostingi alan uzmanlarımıza danışarak alabilirsiniz.