Ağırlıklı olarak Linux sunucularında web sitelerinin yönetilmesi adına kullanılan kontrol paneline entegre edilen vestacp wordpress eklentisi, WordPress ile alakalı kurulumların çok daha kolay şekilde yönetilmesine imkan sağlar. Kurulacak bu eklenti ile beraber pek çok işlev yerine getirilirken aynı zamanda VestaCP paneli üzerinden direkt olarak WordPress ile alakalı kimi ayarların yapılmasını sağlar.
Wordpress eklentisinin kurulması ile beraber sistemin kolaylıkla yönetilerek bakımının yapılması sağlanır.
Eklentinin kullanıcılarına sunduğu temel fonksiyonlar ise şunlardır;
Eklenti tarafından su8nulan fonksiyonlar, VestaCP üzerinden sitenin güvenli ve verimli şekilde yönetilmesini hedefler. Böylece daha kullanıcı dostu tasarıma sahip eklenti ile çalışmalar istenildiği gibi yapılabilir.
Eklentinin sorunsuzca kurulabilmesi adına ilk olarak VestaCP paneline mevcuttaki kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır. Ardından WordPress eklentisi, resmi kaynaklar üzerinden temin edilerek sunucuya yüklenir.
Eklenti dosyasının uygun olan dizine yüklenmesi ile işlem gerçekleştirilir. Daha sonrasında VestaCP kontrol paneline geri dönülerek eklenti yönetim kısmına girilir. Buradan, yüklenmiş olan WordPress eklentisi bulunarak etkinleştirilir. Sonrasında da yeni bir site kurulabilir ya da kurulmuş siteye bağlantı sağlanabilir.
Otomatik şekilde güncellemelerin yapılması, sitenin hem güvenliği hem de performansı açısından ciddi anlamda önemlidir. Güncelleme sayesinde başta WordPress çekirdeği olmak üzere eklentiler ve temalar için son sürüm otomatik şekilde yüklenir. Eklentinin otomatik olarak güncellenmesi için ayrı seçenekler bulunur. Kullanıcılar, panel üzerinden istedikleri güncellemeleri almak isteyip istemediğine karar verebilir.
Eklentinin en kullanışlı özellikleri arasında yedekleme ve daha sonrasında yedeklerin geri yüklenmesi bulunuyor. Bunun için VestaCP paneline giriş yapılıp eklenti seçilmelidir. Daha sonrasında yedeklemenin hangi sıklıkla yapılacağı belirlenir.
İsteğe göre günlük, haftalık ya da aylık yedekleme yapılabilir. İlgili alanda aynı zamanda yedeklenin türü de seçilebilir. İsteyenler yalnızca veritabanı ya da dosyaları yedekleyebilirken isteyenler her ikisini de yedekleyebilir. Yedekleme ZIP dosyası şeklinde saklanır.
Geri yükleme işlemi için de paneldeki “Geri Yükleme” seçeneğine gidilir. Sonrasında da yedekleme dosyasının yer aldığı dizin seçilerek dosyalar geri yüklenir. Burada geri yükleme türü de seçilebilir. Yükleme işleminin ardından kontroller yapılır.
Sitenin güvenliğinin arttırılması adına WordPress eklentisi üzerinden farklı güvenlik özellikleri kullanıcılara sunuluyor. Bunların başında Firewall entegrasyonu geliyor. Güvenlik duvarı ile beraber kötü niyetli trafik ve saldırılarak karşı site korunur. Aynı zamanda isteğe göre güvenlik duvarı yapılandırılabilir.
Böylece bazı IP adresleri ile alakalı kontrol sağlanabilir. Aynı zamanda eklenti bünyesinde zararlı yazılımların taranması mümkündür. Böylece belirli aralıklar ile sitenin tarama işlemi gerçekleştirilir. Yapılacak tarama sonrasında da dosyalarda ve veritabanında kendini gösterebilecek potansiyel tehditler belirlenir. Ardından da bunların hızlıca temizlenmesi sağlanır.