X
X

Vestacp Hosting Kontrol Paneli Nasıl Kurulur?

Vestacp Hosting Kontrol Paneli Nasıl Kurulur?

Web sunucusunun yönetilmesinde kullanılan vestacp hosting kontrol paneli aynı zamanda web sunucularını geliştirerek web yöneticilerinin işlemlerini daha hızlı gerçekleştirmesini sağlar. Bununla beraber işlemlerin daha hızlı ve basit şekilde yapılmasının bir diğer etkeni de panelin arayüz tasarımının daha sade ve kullanışlı yapılmış olmasıdır.

Vestacp Panelin Özellikleri Nelerdir?

Panel üzerinde bulunan özellikler sayesinde kullanıcılar işlemlerini hem daha kolay hem de daha hızlı bir şekilde gerçekleştirir.

Bu özellikler:

  • Panel kullanıcıları diledikleri takdirde panel üzerine domain uzantısı ekleyebilir,
  • Domain uzantıları ekleme özelliğine sahip olan kullanıcılar aynı zamanda panel yönetimini yapabilme şansına sahip olabilir,
  • Panel yönetimini yapan kullanıcılar SSL sertifikası özelliğini de ekleyerek işlemlere hem pratiklik hem de kolaylık sağlar,
  • Kullanıcılar web sunucularının ayarlarını yaparak kendilerine göre ayarlayabilirler,
  • Web sunucu ayarlarını yapabilme özelliğine sahip olan kullanıcılar veri tabanı yönetimini yapma şansına da erişim sağlayabilir,
  • Kendi kontrol paneli hesaplarının yönetimini yapmak isteyen kullanıcılar aynı zamanda ftp hesaplarını açarak hesap yönetimlerini yapabilirler,
  • Kullanıcılar kendi web siteleri ile ilgili erişim bilgilerini de kayıt altına alabilirler.

Bu özellikler ile beraber panel kullanıcıları gerçekleştirmek istedikleri işlemleri oldukça basit ve hızlı bir şekilde yapabilirler. Ayrıca kullanıcılar kendi kontrol panellerinin ayarlamalarını yapma şansına sahip oldukları için tüm işlemler herhangi bir sorun olmadan gerçekleştirilir.

Vestacp Panel Araçları Nelerdir?

Vestacp panel araçları içerisinde pek çok araç vardır ve bu araçlar ile beraber kullanıcılar hem web sitesinin yönetimini hem de kullanımını pratik bir şekilde yapma şansına sahip olabiliyor. Panel araçları içerisinde ise user, statisticks, dns, mail, backups, softaculous, cron ve web vardır.

Bulunan bu araçlar sayesinde panel üzerinden yapılmak istenen işlemlerin hepsi hem sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriliyor hem de hızlı bir şekilde yapılıyor. Ayrıca kullanılan bu panel araçları arayüz tasarımına kolaylık sağladığı için işlemler sıralı bir şekilde de yapılabiliyor.

Vestacp Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Kullanıcılar panel için gerekli olan gereksinimleri bildikleri takdirde işletim sisteminin özellikleri de çözülebilir. Bu gereksinimlerin arasında ise ilk olarak panelin hangi işletim sistemini kullandığıdır ve kullanılan bu işletim sistemi ubuntu, debian ve centos olabilir.

Panel üzerinde bulunan işletim sistemi saptandıktan hemen sonra gerekli olan bir diğer gereksinim ise RAM işletim sistemi ve işletim sisteminin kapasitesidir. RAM işletim sisteminin kapasitesi ise en az 512 MB ve en fazla 1 GB olabilir.

RAM işletim sistemiyle beraber bulunması gereken bir diğer gereksinim ise disk alanıdır ve bulunan bu disk alanının kapasitesi ise en az 20 GB olmalıdır. Bu gereksinimlerin belirlenmesiyle birlikte kullanıcıların işlemleri hem sorunsuz hem de pratik bir şekilde gerçekleştirilir.

Vestacp Hosting Kontrol Paneli Nasıl Kurulur?

Vestacp Panel Kurulumu

Panel kurulumunun yapılabilmesi için ilk olarak kullanıcıların doğru ve eksiksiz bir şekilde panelin gereksinimlerini tespit etmeleri gerekir. Gerekli olan gereksinimler tespit edildikten sonra ise web sunucusunun güncellemeleri yapılır.

Yapılan bu güncellemeler ile birlikte kullanıcıların sistem üzerinden panelin kurulum dosyasını indirmeleri gerekir.  İndirilen bu kurulum dosyası ile kullanıcılar dosya içerisinde bulunan kurulum komutunu çalıştırarak panel için gerekli olan seçenekler seçilir.

Bu seçeneklerin belirlenmesiyle kullanıcıların panel üzerinden bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeleri gerekir. Girilen bu bilgiler ile birlikte panel kurulumu tamamlanır ve yapılması planlanan tüm işlemler herhangi bir sorun olmadan gerçekleştirilir.

Vestacp Panel Aracı Nedir?

Panel üzerinde bulunan web aracı ile birlikte kullanıcılar hem web sunucularını yönetebilir hem de kendi web siteleri için eklenti ekleyebilirler. Bununla birlikte panel üzerinde bulunan web araçları sayesinde kullanıcılar domain sistemini yönetebildiği gibi ssl sertifikası ekleme şansına da sahiptirler.

Ayrıca panel araçları üzerinden kullanıcılar php ayarlarını ve sunucu ayarlarını da yapabilirler. Yapılan bu ayarlar ile birlikte apache ya da nginx ayarları yapılandırılarak sanal host işlemleri de herhangi bir sorun olmadan ve hızlı bir şekilde yapılabilir.

Can't find the information you are looking for?

Create a Support Ticket
Did you find it useful?
(22 times viewed / 0 people found it helpful)
Top