X
X

Ssh Üzerinden Plesk Panel Kurulumu

Ssh Üzerinden Plesk Panel Kurulumu

Ssh üzerinden plesk panel kurulumu bir satırlık kod yazarak kolaylıkla yapılabilir. Plesk panel sistemleri, web hosting yönetimi için kullanılan araçtır. Windows işletim sistemli sunucular için geliştirilen kontrol panelidir ve web sunucu yöneticilerine kolay işlem avantajı sağlar.

Windows server işletim sistemi kullanılan web barındırma sunucularında, pleks panel kurulumu öncesinde gereksinimlerin neler olduğunun belirlenmesi gerekiyor. Ssh bağlantısının kurulması, sunucuya güvenli erişim yapılmasını sağlayacaktır. İşlem adımlarını öğrenenler, gereksinimleri de karşıladıktan sonra kurulum işlemlerini başlatabilecektir.

Plesk Panel Kurulumu

Plesk panel, web sunucularında, web sitelerinin ve veri dosyalarının yönetilmesini sağlayan araçtır. Web hosting otomasyonu olarak geliştirilmiştir. Pleks Inc. Firması tarafından geliştirilmiştir ve Windows tabanlı sunucularda kullanılıyor.

Pleks panel kurulum işlemleri için takip edilmesi gereken adımlar şunlardır:

  • Ssh bağlantılarının yapılması,
  • Sunucu güncelleme işlemleri,
  • Kurulum dosyasının indirilmesi,
  • Panel kurulumu,
  • Kurulum sonra ayarların yapılması,
  • Lisans anahtarının eklenmesi,
  • Güvenlik yapılandırması,

Ssh üzerinden plesk panel kurulum aşamaları tamamlandığında, sunucu kontrol işlemleri, ara yüz üzerinde gösterilen seçeneklerle daha kolay yapılacaktır.

Plesk Panel İçin Ssh Bağlantısının Kurulması

Plesk panel kurulumu için sunucuya ssh üzerinden bağlantı kurmak gerekiyor. Ssh bağlantısı, uzakta bulunan sunucuya bağlantının güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar. Uzak sunucuya bağlantı kurabilmek için ssh istemcisi kullanılır. En çok kullanılan sistemler arasında, putty, terminal ve mobaxtrem yer alıyor.

Putty isitemcisi, window işletim sistemlerine uyumlu olan ve en çok kullanılan ssh istemcisidir. İşlem aşamalarında kimlik doğrulama işlemleri yapılır ve kullanıcı adı, şifre ile sunucu bağlantısı gerçekleştirilir. İşlem adımlarını takip edenler, pleks panel kurulumunu, sshl üzerinden devam ettirebilecektir.

Ssh Üzerinden Plesk Panel Kurulumu

Plesk Panel Kurulum Dosyasına Sahip Olmak

Plesk panel kurulum dosyası, plesk firmasının resmi web sitesi üzerinden indirilir. Resmi web sitesinde, yazılımın güncel sürümü yer alır ve kullanıcıların nasıl indirme yapabilecekleri gösterilir. Önerilen adımlara dikkat ederek indirme işlemlerini gerçekleştirenler, kurulum işlemlerine devam edebilecektir.

Kurulum İşlemleri

Plesk panel kurulum dosyasını indirenler, panel üzerinde kurulum scriptlerini çalıştırabilecektir. Bunun için “./plesk-installer” scripti çalıştırılır. Kurulum için çeşitli adımlar gösterilebilecektir.

Kullanıcılar, kendileri için kolay olan yöntemi seçerek kurulumu tamamlayabilir. Kurulum işlemi sırasında, yüklenmesi istenilen bileşenler seçilir. Verimlilik için bazı bileşenler önerilecektir ve önerilen bileşenleri seçmek doğru karar olacaktır.

İlk Ayar İşlemleri

Plesk panel kurumu tamamlandıktan sonra, panele erişim yapılabilecektir. Panel erişimleri web tarayıcısı üzerinden yapılır ve ilk ayar işlemleri yapılmaya başlanır. Plesk panel erişimleri için “https//

;8443” portu kullanılır. Kullanıcı oturumunu açmak için yönetici kullanıcı adı ve giriş şifresi belirlenir ve bu bilgiler kullanılarak giriş yapılır. Yapılacak ilk ayarlar, dil ve temel ayar seçenekleridir. Bunları yapanlar, paneli kendilerine göre özelleştirmeye başlayabilir.

Plesk Panel’in Lisanslandırılması Kurulum işlemlerinde önemli olan adımlardan birisi, lisans anahtarının eklenmesidir. Plesk panelin kullanılabilmesi için geçerli lisans anahtarının kullanılması gerekiyor. Panel girişini yapanlar ayarlar menüsü üzerinden lisans anahtarını ekleyebilecektir. Lisanslandırma işlemi yapıldıktan sonra panel üzerinde yer alan tüm özellikler kullanılabilecektir.

Güvenlik Yapılandırmaları Plesk panel kurulumunu tamamlayanlar, lisanslama işleminden sonra güvenliği artırıcı ek yapılandırma işlemlerini yapmalıdır. Bu tüm kurulumlarda öneriler. Güvenlik yapılandırması için Ip erişim kontrolleri, güvenlik duvarı ayarları, ssl sertifikası gibi seçenekler kullanılır.

Ek yapılandırma seçenekleri tamamlandığında, web sunucusu daha güvenli olacak ve plesk panel üzerinden, sunucu yönetimi ile ilgili tüm işlemler, güvenli adımlarla daha kolay yapılabilecektir. Ssh üzerinden yapılacak kurulum işlemleri, güçlü bir kontrol paneline sahip olmayı sağlayacaktır.

Can't find the information you are looking for?

Create a Support Ticket
Did you find it useful?
(152 times viewed / 0 people found it helpful)
Top