X
X

Fiziksel Sunucu ile Yüksek Performans ve Güvenlik Sağlama Yolları

Bu yazıda fiziksel sunucu ile yüksek performans ve güvenlik sağlama yolları hakkında bilgi veriliyor. Yazının en başında ifade etmek gerekir ki fiziksel bir sunucu kurulduğu zaman eğer doğru bir biçimde yapılmış ise o zaman güvenlik otomatik olarak sağlanır ve yüksek bir performans elde edilir.

Fiziksel Sunucu Nedir? Nasıl Çalışır?

Fiziksel sunucu, bir ağda yer alan diğer bilgisayarlar ile veri depolama, veri alma ve paylaşma için kullanılan bir donanım sunucusu olup, kavramın kendisinden de net bir biçimde anlaşılacağı gibi, fiziksel olan bir sunucuyu görebilir, dokunabilir ve de hissedebilirsiniz. Fiziksel sunucunun karşıtı ise aynı işi yapsa da farklı bir mimarisi olan sanal sunucudur.

Fiziksel sunucu, bir ağ üstünden bilgileri depolamanıza ve de problemsiz bir biçimde erişmenize imkan verir. Yerel alan ağı (LAN) ya da internet vb. geniş alan ağı (WAN) aracılığı ile diğer bilgisayarlarla bilgi toplayıp, paylaşır.

Sanal Sunucu Nedir?

Fiziksel sunucunun ne olduğunu üstte ifade ettikten sonra sanal sunucunun da ne olduğunu konunun daha iyi anlaşılmasını için ifade etmek gerekir. Sanal sunucu, sanal makine kısa VM olarak da tanımlanır, gerçek bir bilgisayar tarzında çalışmakta olan fiziksel bir sunucunun yazılım tabanlı ya da sanal türden bir sürümüdür.

Kendi RAM'i, CPU'su ve de depolama alanı mevcuttur. Bunun yanı sıra özel bir sunucunun görevlerini taklit eder. Bu tip sunucular, fiziksel türden bir sunucunun kaynaklarının diğer sanal sunucular ile paylaşıldığı sanal tarzda birçok kiracı ortamında faaliyetlerini sürdürür. Kısaca sanal sunucu için söylenebilecek olanlar bunlardır.

Fiziksel Sunucu ile Yüksek Performans ve Güvenlik Sağlama Yolları

Fiziksel Sunucuların Avantajları

Fiziksel sunucuların başlıca avantajları aşağıda yazılı olduğu biçimdedir:

  • Her zaman için kişiye özel olarak özelleştirme yapılabilir.
  • Yazının ana başlığından da görülebileceği gibi son derece yüksek bir performansa sahiptir.
  • İş ihtiyaçlarına ve de tercihlere bağlı olarak, fiziksel sunucular firma içinde ya da üçüncü bir tarafça yönetilen bir ortak yerleşim tesisinde konumlandırılabilir.
  • Mevcut özellikleri ile güvenlik üst düzeyde sağlanır.

Görüldüğü gibi fiziksel sunucuların birçok avantajı vardır.

Fiziksel Sunucuların Dezavantajları

Fiziksel sunucuların dezavantajları şunlardır:

  • Fiziksel bir sunucunun sürekli olarak izlenmesi ve yönetilmesi gerektiği için özel bir BT ekibini kuruluş bünyesinde bulundurmak gerekir. Bu da ek bir maliyettir.
  • Diğer sunuculara göre yan ekipmanlarını da göz önüne alındığı zaman fiyatı çok daha yüksektir.
  • Depolama sınırına ulaşıldığı zaman, yeni donanım satın alınmadan fiziksel bir sunucuyu genişletmesi zor olabilir. Bunun yanı sıra, BT ekibiniz fiziksel sunucuyu yapılandırma ve kurma gibi işlemleri sürekli tekrarlamak zorundadır.

Kısaca çok da olmamakla birlikte fiziksel sunucuların dezavantajları bunlardır.

Fiziksel Sunucu Fiyatları

Fiziksel sunucuların fiyatları için benzer diğer ürünlerde olduğu gibi baştan bir fiyat verilebilmesi mümkün değildir. Fiyatlara etki eden faktörlerin başında ürün özellikleri yer alır. Bunun yanı sıra fiziksel sunucuyu satan kuruluşun fiyatlandırma politikası da sonuç fiyatına doğrudan etki eden bir etmendir.

Ödeme biçimleri fiyatları değiştirmez. Kredi kartı ile ödeme, elden nakit ödeme, firma hesap numarasına havale gibi muhtelif ödeme yöntemleri mevcut olup, müşteriler kendilerine en uygun yöntemle ödeme yapıp, fiziksel sunucuya kısa bir sürede sahip olabilir.

Fiziksel Sunucu Almanın Doğru Adresi

Siz de üstte verilen tüm bu bilgilerden sonra bir fiziksel sunucuya sahip olarak hem yüksek performans elde etmek hem de kurumsal güvenlik sağlamak isterseniz firmamız ile iletişime geçmeniz yeterlidir. Firmamız araştırma yaptığınızda sizin de göreceğiniz gibi bu alanda da çok cazip fiyatları ve kaliteli kesintisiz hizmet anlayışı ile rahatlıkla çalışabileceğiniz bir firmadır.

Can't find the information you are looking for?

Create a Support Ticket
Did you find it useful?
(14 times viewed / 0 people found it helpful)
Top