X
X

Dropbox Nedir? Nasıl Kullanılır?

Dropbox

Bulut tabanlı bir platform olan Dropbox kullanıcıların dosya depolamasını ve paylaşmasını sağlar. Çevrimiçi olarak kullanılan bu sistem dosyaların saklanarak organize edilmesini ve gerekli durumlarda hızlı bir şekilde paylaşılmasını mümkün kılmıştır. Aynı zamanda bir ortak çalışma alanı yaratmak da mümkündür. Peki, daha detaylı bir tanımla Dropbox nedir ve nasıl kullanılır?

Dropbox Nedir?

Merak edenler için "Dropbox nedir?" sorusunun cevabı olarak birkaç farklı şey söylemek mümkün. Dropbox, kullanıcıların her türden dosyayı internet üzerinde saklamalarını mümkün kılan bir sistemdir. Bu dosyalara internet bağlantısının olduğu her yerden ve tüm cihazlardan erişim sağlanabilir.

Dropbox ile ilgili bilinmesi gereken diğer önemli detaylar ise şunlardır:

  • Eğer Dropbox üzerinde bulunan bir dosyada değişiklik yaparsanız, bu dosya senkronize edilmiş olan tüm cihazlarda anlık olarak güncellenir.
  • Dropbox'ta paylaşılan dosyalar üzerinde birden fazla kişi aynı anda çalışabilir. Bazı kullanıcıların yalnızca görüntüleme yapmasına izin verilirken, bazı kullanıcıların ise dosya üzerinde değişiklik yapmasına da izin verilebilir.
  • Dropbox üzerindeki dosyaların güvenliğini sağlamak amacıyla şifre konulabilir ya da daha ciddi güvenlik önlemleri alınabilir.

Dropbox bugün hem dosya paylaşımını hem de ortak çalışma alanları yaratmayı kolaylaştırmış bir sistem olarak hem bireysel hem de kurumsal olarak iş verimliliği sağlar.

Dropbox Nasıl Kullanılır?

Dropbox'u kullanmak için öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekir. Ücretsiz planlar bulunur fakat profesyonel kullanım için ücretli planlara geçiş yapmanız gerekebilir.

Ardından yapmanız gerekenler ise şunlardır:

  • Dilerseniz web sitesi üzerinden Dropbox kullanabilir, dilerseniz masaüstü bilgisayarınıza uygulama indirebilir, dilerseniz mobil uygulama merkezlerinden Dropbox uygulamasını edinebilirsiniz.
  • Paylaşmak istediğiniz dosyaları sürükleyerek uygulama içerisine bırakabilir ya da uygulama içerisinden ekleme işlemi yapabilirsiniz.
  • Dosyaları kişilerinizle paylaşarak onları dosyalara katkı bulunmaya ya da ortak çalışmaya davet edebilirsiniz.

Dropbox kullanarak dosya yönetimi için kişileri görevlendirebilir, güvenlik ve erişim kontrolü sağlayabilirsiniz.

Dropbox

Dropbox Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Dropbox kullanmanın en temel avantajı, tüm dosyaları internet bağlantısı bulunan her yerden ulaşabiliyor olmanızdır. Ayrıca veri kaybını önlemek için tüm dosyalarınızın yedeklerini burada depolayabilirsiniz.

Ekip çalışmaları söz konusu olduğunda dosyaları paylaşmak ve ortak çalışma gerçekleştirmek mümkün hale gelir. Bu da iş verimliliğinin artmasına destek olur. Ayrıca dosyaların en güncel hallerine her yerden anlık olarak ulaşabilirsiniz.

Dropbox Kullanmanın Dezavantajları

Eğer Dropbox için ücretli bir plana geçiş yapmak istemiyorsanız, ücretsiz planda sunulan depolama alanı sizin için yetersiz olabilir. Fakat bütün bulut uygulamalarında aynı şey söz konusu olacaktır.

Bu yüzden makul bir ücret karşılığında depolama alanını genişletmeniz mümkündür. Pek çok kullanıcı bulut uygulamalarında depolanan verilerin güvenliği konusunda endişe duyar. Fakat ortada endişelenecek bir durum yoktur ve dosyalarınız her zaman güvendedir.

Dropbox Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Dropbox tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygın şekilde kullanılan bulut depolama sistemlerinden biri. En yaygın kullanım şekli ise ortak çalışma alanları yaratmak ve burada verilere tüm ekip arkadaşlarının ulaşmasını sağlamak.

Ayrıca Dropbox elindeki verileri düzenli olarak yedeklemek isteyen kullanıcılar için de son derece kullanışlı bir sistemdir. Güvenilir bir altyapıya sahip olması nedeniyle tüm dünyada en çok tercih edilen bulut sistemi haline gelmiştir.

Türkiye'nin önde gelen sunucu ve hosting kiralama şirketlerinden olan redav.net, güvenilir altyapısı sayesinde hem bireysel hem de kurumsal müşterilere sorunsuz bir hizmet sunar. Siz de Dropbox ve diğer konularda detaylı bilgi almak isterseniz, hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Can't find the information you are looking for?

Create a Support Ticket
Did you find it useful?
(269 times viewed / 0 people found it helpful)
Top